Een jeugdtraining bij RUIG

Hou jij van klimmen, rennen, klauteren en sportief buiten zijn? Word dan lid van RUIG! Sinds woendag 6 mei 2020 is de jeugdafdeling van RUIG actief. Survivalrun is de leukste en vetste buitensport die er is dus meld je snel aan!

Kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom om lid te worden. Vanaf de oprichting van RUIG was het onze ambitie om survivalrun voor jongeren mogelijk te maken! Voor de jeugd zijn er vier officiƫle wedstrijdcategorieƫn:

  • JSR 8-9 8 t/m 9 jaar
  • JSR 10-11 10 t/m 11 jaar
  • JSR 12-14 12 t/m 14 jaar
  • JSR 15-17 15 t/m 17 jaar

RUIG is gelegen op Sportpark de Eendracht en heeft een mooie uitdagende survivalbaan die ook geschikt is voor de jeugd. Op Sportpark de Eendracht zijn alle faciliteiten aanwezig, een gezellige kantine, ruime kleedkamers en douches, lockers en vriendelijk en gastvrij personeel. De survivalbaan van RUIG heeft alle faciliteiten van de survivalsport en draagt zorg voor uitdaging en plezier.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is naamloos-6448-1024x688.jpg
Het startvak bij de Stertil survivalrun in Kootstertille. Foto: HP-Foto

De trainers van RUIG bereiden de trainingen voor en zorgen ervoor dat er spelenderwijs getraind word. De basistechnieken van touwklimmen en sportieve conditietrainingen worden afgewisseld met spel & teamopdrachten. Alle kinderen kunnen meedoen! Uiteraard zijn ouders & verzorgers van harte welkom om te komen kijken.

Wil jij binnenkort touwklimmen, netten klimmen en je eerste swingover maken? Geef je dan snel op! Aanmelden kan hier.

Training

Het doel van de trainingen is plezier hebben. Daarnaast willen we kinderen enthousiast maken voor survivalrun en leren om te bewegen op een natuurlijke wijze. Leren klimmen, rennen en koppeltje duikelen. Maar ook leren om in jezelf te geloven, niet zomaar op te geven en leren om te gaan met tegenslag en succes. Niet voor niets is de slogan van survivalrun De strijd tegen de elementen”.

De trainingen zijn gericht op het behalen van je “RUIG diploma”. Voor dit diploma worden o.a. de survivalrun-technieken: voetklem, swingover, apenhang, catcrawl, netklimmen en doorzettingsvermogen behandeld. De grote vraag is dan: Ben jij RUIG genoeg?

Trainers

De jeugdtrainingen worden door twee trainers gegeven. Linda en Maarten hebben beide veel ervaring op gebied van survivalrun en staan te popelen om hun enthousiasme door te geven aan de jeugd. Check de trainerspagina voor meer informatie over de trainers.

Trainingstijden

Woensdag: 18:00 tot 19:00

Zaterdag: 10:00 tot 11:00

Proeftraining

Om iedereen kennis te laten maken met survivalrun is het mogelijk om een keer te komen proef trainen. Ben je na de proefles nog steeds enthousiast dan kun je lid worden van RUIG. De kosten van een lidmaatschap bedragen 100,- euro per jaar.

Aanmelden

Je kan je via deze link aanmelden voor de trainingen en om lid te worden van RUIG.

Touwklimmen vanuit het water in de Tuinen van West