Een potje klimmen bij RUIG

Survivalruncoaches Niels en Jeroen waren in september bij RUIG op bezoek. In samenwerking met de Survivalrunbond Nederland kwamen zij een potje klimmen!

De Survivalruncoaches gaan bij verschillende survivalrunverenigingen in het land op bezoek en doen o.a. een swingover-challenge. Bij RUIG kwamen de coaches samen met ‘assistent’ Eva langs bij de jeugdtraining en de training van de volwassenen. Het videoverslag is nu te zien op het YouTube kanaal van de coaches!

Corona-update

Sinds afgelopen week zijn er nieuwe richtlijnen omtrent het coronavirus. In samenwerking met Sportpark de Eendracht, de gemeente Amsterdam en het NOC*NSF is er hard gewerkt aan nieuwe en veilige sportregels. Het belangrijkste is dat de we gewoon mogen blijven survivallen. Want werken aan een gezond lichaam en een frisse kop is in deze moeilijke tijd extra belangrijk. De mentale en fysieke uitdaging om op onze survivalbaan te sporten brengt plezier, ontspanning en frisse lucht.

De leden van RUIG hebben allemaal de nieuwe richtlijnen per e-mail ontvangen. Ben jij geïnteresseerd in hoe onze sportrichtlijnen zijn opgesteld, stuur dan even een berichtje.

Een nieuwe hindernis: Het Voetmanpad

Omdat de survivalrunwedstrijden in Bergschenhoek en Neede waren afgelast is er door veel vrijwilligers hard gewerkt aan onderhoud. Ook zijn er weer nieuwe hindernissen gebouwd. Het Voetmanpad is aangevuld met een zwaar net- apenhang. Hiervoor heb je extra kracht-lenigheid en souplesse nodig.

Een potje klimmen bij RUIG

De Survivalruncoaches waren vorige week op bezoek bij RUIG. Jeroen en Niels maken een videoreportage van verschillende verenigingen in het land en kwamen ook in Amsterdam. We begonnen met de jeugdtraining waarbij Niels met ons mee trainde. Eerst kregen de Survivalruncoaches een nieuw shirt! De RUIG Estafette shirts, die ivm corona overgebleven waren zijn nu de clubshirts voor de jeugd! Alle jeugdleden krijgen een hagelwit RUIG-shirt met de opdracht om deze natuurlijk heel vies te maken, zo ook Jeroen en Niels! De jeugd was super enthousiast en lieten de boys uit Zwolle zien wat RUIG betekent. Voetklemmen, swingovers en vele andere technieken kreeg Niels te zien.

Na de jeugdtraining trainden de coaches met de volwassentraining mee en maakten ze opnames met hun drone. Na enkele interviews werden i.v.m. de intredende duisternis de camera’s aan de kant gelegd. Nu konden Jeroen & Eva (die assisteerde met camerawerk) ook lekker meetrainen en genieten van onze mooie trainingsfaciliteit. Het was een geslaagde avond. We zijn benieuwd naar de video, binnenkort te zien op het Youtube-kanaal van de Survivalruncoaches!

De eerste anderhalvemeter-training

Na twee maanden lockdown mag er weer buiten gesport worden! De leden van RUIG zijn eindelijk weer terug op de baan! Trainer Thijs Jansen en corona-coördinator Jeroen Kaspers zorgden gisteravond voor genoeg afstand zodat iedereen veilig kon trainen! Fijn om weer terug te zijn! Sportpark de Eendracht bedankt voor alle hulp, toezicht en onderhoud de afgelopen weken.
RUIG is back!

De komende periode zorgt RUIG ervoor dat er bij elke training een “coco” (corona-coördinator) aanwezig is. Op deze manier proberen we de richtlijnen te waarborgen om er zeker van te zijn dat we allemaal veilig kunnen sporten. Gedrag zoals spugen in de handen of elkaar high-fives geven is normaal en het zal wennen zijn om dit de komende tijd te mijden.

Een groepsfoto met anderhalvemeter afstand.

We mogen weer!

Voor leden: check je e-mail voor de nieuwsbrief met alle informatie over trainen in corona-tijd.

Vanaf morgenavond mag RUIG weer georganiseerd trainen op Sportpark de Eendracht. Door het coronavirus en de daarbij bijbehorende richtlijnen is op 16 maart 2020 het sportpark dicht gegaan. Helaas konden we daardoor niet onze eerste survivalrun organiseren. Op 11 april 2020 zou de RUIG Estafette Run van start moeten gaan maar helaas, op deze prachtige en zonnige lentedag zat er een slot om het toegangshek. Gelukkig kunnen we vanaf morgen (aangepast) trainen en is iedereen extra fit bij de start van het nieuwe survivalrun-seizoen.

De leden van Survivalrunvereniging RUIG Amsterdam hebben de afgelopen maanden dan misschien niet kunnen trainen op de baan, er was wel genoeg activiteit. Een van de leden heeft zelfs een monkeybar op zijn balkon gebouwd, weer anderen zijn op de racefiets gesprongen of maakten extra hardloop-kilometers. Via social-media, beeldbellen een leuke online pub-quiz hielden we sociaal contact en RUIG organiseerde een leuke wandel puzzeltocht in de Tuinen van West.

Vanaf maandag 11 mei gaat RUIG weer trainen op de baan . Uiteraard hanteren we de richtlijnen van de NOC*NSF en SBN. Het bestuur heeft samen met de trainers een trainingsprotocol en een rooster opgesteld. Dit protocol is via de nieuwsbrief verzonden naar de leden van RUIG.

Graag vragen wij alle survivalrunners erop om de richtlijnen en regels te respecteren. Daarnaast wensen wij iedereen veel plezier op de survivalbanen, geniet van onze prachtige sport!

Restitutie Estafette Survivalrun

De afgelopen periode heeft Stichting RUIG Estafette Run de gemaakte kosten en aangegane verplichtingen in kaart gebracht. Doordat onze sponsoren Outdoor Amsterdam en NetworkPeople ondanks het niet doorgaan van de run, toch hun sponsorbijdrage hebben gedaan kunnen we een gedeeltelijke restitutie van het inschrijfgeld doen. Wij zullen de helft van het inschrijfgeld terugstorten op de rekening waarvandaan de betaling heeft plaatsgevonden.
De inschrijvingen die ook een daglidmaatschap van de bond hebben moeten afnemen, krijgen die bijdrage daarvoor nog “extra” terug.

Wij zijn onze sponsoren natuurlijk enorm dankbaar en hopen dat we samen met hen volgend jaar alsnog een prachtige estafette run kunnen organiseren.

networkpeople.nl
outdooramsterdam.nl

Technische storing verholpen

Door een technische fout op onze website zijn de eerste 5 aanmeldingen voor de jeugdtrainingen niet goed opgeslagen en daarom willen we jullie vragen om je opnieuw aan te melden. Gelukkig is de website weer helemaal up and running en krijg je als het goed is ook een bevestigingsmail na inschrijving.

Alvast bedankt en sorry voor de overlast!

Jeugdtraining

Vanaf vandaag mag de jeugd in Nederland weer sporten en vanaf volgende week kan dat ook bij RUIG! Na weken van thuisblijven kunnen we eindelijk weer gaan klimmen, rennen, klauteren en lekker bewegen.

RUIG biedt vanaf woensdag 6 mei trainingen aan en dat doen we in twee aparte leeftijdsgroepen. De groep 9 t/m 12 jaar & de leeftijdsgroep 13 t/m 18 jaar.

Corona-maatregelen

In verband met de maatregelen vanwege het coronavirus, biedt RUIG voorlopig gratis trainingen aan voor alle jeugd. Na aanmelding krijg je alle informatie toegestuurd.

Trainingstijden

Woensdag 16:00 tot 17:00 groep 9 t/m 12 jaar

Woensdag 17:30 tot 18:30 groep 13 t/m 18 jaar

Vrijdag 16:00 tot 17:00 groep 9 t/m 12 jaar

Vrijdag 17:30 tot 18:30 groep 13 t/m 18 jaar

Belangrijk om te vermelden is dat deze trainingstijden alleen gelden voor de huidige corona-crisis. In normale omstandigheden zal zaterdagochtend de vaste trainingsdag voor jeugd gaan worden.

Trainers

De jeugdtrainingen worden door twee trainers gegeven. Linda en Maarten hebben beide veel ervaring op gebied van survivalrun en staan te popelen om hun enthousiasme door te geven aan de jeugd. Check de trainerspagina voor meer informatie over de trainers.

Training

Het doel van de trainingen is plezier hebben. Daarnaast willen we kinderen enthousiast maken voor survivalrun en leren om te bewegen op een natuurlijke wijze. Leren klimmen, rennen en koppeltje duikelen. Maar ook leren om in jezelf te geloven, niet zomaar op te geven en leren om te gaan met tegenslag en succes. Niet voor niets is de slogan van survivalrun De strijd tegen de elementen”.

De trainingen zijn gericht op het behalen van je “RUIG diploma”. Voor dit diploma worden o.a. de survivalrun-technieken: voetklem, swingover, apenhang, catcrawl, netklimmen en doorzettingsvermogen behandeld. De grote vraag is dan: Ben jij RUIG genoeg?

Aanmelden

Je kan je via deze link aanmelden voor de trainingen.

RUIG Estafette Run afgelast!

In verband met de ontwikkelingen van het corona-virus en de door de overheid aangekondigde maatregelen is de organisatie van de RUIG Estafette run genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten. We vinden het enorm jammer dat de eerste survivalrun in de hoofdstad moet worden uitgesteld. We komen snel met een nieuwe datum en hopen dat we dan iedereen in goede gezondheid kunnen ontvangen. We hebben alle deelnemende teams en sponsoren via e-mail geïnformeerd. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, stuur de organisatie dan een bericht.

We willen alle teams die zich hebben ingeschreven bedanken voor jullie interesse. We hopen jullie snel te zien op ons uitdagende parcours.

Sportpark de Eendracht, sponsoren en vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet!

Corona virus

Trainingen afgelast

De ontwikkelingen omtrent het Corona virus gaan razendsnel en voor de veiligheid en gezondheid van iedereen heeft het bestuur van RUIG besloten om alle trainingen en bijeenkomsten (met uitzondering van de bouwdag op zaterdag 14 maart) tot 31 maart 2020 te cancelen. Onze trainingsbaan op Sportpark de Eendracht is voor individuele trainingen tussen 08:00 & 16:00 geopend voor leden.

SparkUnited is overdag alleen toegankelijk voor de studenten en docenten van het ROC.

RUIG Estafette run

Als organisatie van de RUIG Estafette run houden wij uiteraard alle berichtgeving rondom het corona virus goed in de gaten. Wij zullen het advies volgen die vanuit de Survivalrunbond en het RIVM afgegeven worden. Daarnaast zijn wij in overleg met Sportpark de Eendracht. Voor nu betekent dat dat er nog geen beperkingen zijn opgelegd voor het evenement. Via social-media en deze website houden we jullie op de hoogte over de RUIG Estafette run.

Foto-credit: HP-Foto
« Oudere berichten

© 2021

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑